x تبلیغات
محسن مسلمان

عراقچی: امتحان دوباره فشار حداکثری شکستی دیگر به دنبال دارد

 

وزیر امور خارجه گفت: فشار حداکثری یک تجربه شکست خورده است و امتحان مجدد آن هم به شکست دیگر منجر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: فشار حداکثری یک تجربه شکست خورده است و امتحان مجدد آن هم به شکست دیگر منجر خواهد شد.

عراقچی افزود: اگر موضوع اصلی این است که ایران دنبال سلاح هسته‌ای نرود که این قابل‌حصول است و چیز مشکلی نیست. مواضع ایران مشخص است و عضو ان پی تی است و فتوای نیز وجود دارد که تکلیف را برای ما مشخص کرده است.

 

منبع:

 

 

https://maximusbookmarks.com/story16489469/1xyek

https://keybookmarks.com/story16369577/1xyek

https://hyperbookmarks.com/story16365157/1xyek

 

نگاهی به کارنامه تئودور نولدکه، پژوهشگر قرآن و شاهنامه

 

درخشش ذهن نولدکه و آگاهی‌اش به ادبیات یونانی و شناختش از سه زبان سامی عربی، سریانی و عبری، و دانشش از زبان فارسی و فارسی میانه همراه با عمر طولانی، او را به شرق‌شناسی برجسته تبدیل کرده است.

 گروه فرهنگ و ادب _ طاهره طهرانی: «بیگانگان آشنا» عنوان پرونده‌ای است که به مرور کارنامه و زندگی نویسندگان و پژوهشگران خارجی علاقه‌مند به فرهنگ و ادب ایران می‌پردازد.

اولین‌شماره این‌پرونده به تئودور نولدکه (Theodor Nöldeke) اختصاص دارد که دوم مارس ۱۸۳۶ میلادی در شهر کوچکی از توابع هامبورگ آلمان، به دنیا آمد. شروع تحصیلاتش نزد پدرش بود و ادبیات کلاسیک یونانی و لاتین را آموخت. بعدها پیش هاینریش اوالد دوست قدیمی پدرش رفت که خاورشناس بود و زبان‌های سامی می‌دانست؛ در این دوره او به سوی مطالعات شرقی تمایل پیدا کرد و تحصیلاتش را را در رشته‌های الهیات و فلسفه و زبان‌های سامی تا مقطع دکتری ادامه داد و در ۲۰ سالگی با رساله‌ای درباره تاریخ قرآن، نخستین دکترای خود را گرفت.

این‌پژوهشگر در پایان نامه اش با عنوان تاریخ قرآن در دو بخش به تاریخ ادبی قرآن با استفاده از منابع اسلامی و تحقیقات خاورشناسان اروپایی پرداخت، این موضوع تا پایان عمر مهمترین موضوع تحقیقاتی او بود.

پژوهش قرآن به منزله یک متن وحیانی و تاریخی

در سال ۱۸۵۸ میلادی، برنده جایزه آکادمی پاریس _جایزه‌ای برای نگارش مقاله‌ای درباره قرآن_ شد. دو سال پس از آن هم ترجمه آلمانی رساله دکترای خود را با عنوان تاریخ قرآن منتشر کرد، این همان کتابی است که بعدها با تغییراتی و با همکاری شاگردش چاپ شد. در ادامه پژوهش‌هایش پس از دوران دکترا، ابتدا به وین پایتخت اتریش و سپس لیدن در جنوب هلند رفت، حدود یک ماه به بررسی نسخه‌های خطی عربی آنجا پرداخت، و در آوریل ۱۸۵۸ میلادی به برلین رفت و در آنجا هم نسخه‌های خطی عربی و ترکی را بررسی، و فهرستی هم برای دستنویس‌های ترکی آن کتابخانه تهیه کرد.

در سال ۱۸۶۱ میلادی _یعنی در ۲۵ سالگی_ نولدکه به مقام استادی در دانشگاه گوتینگن در رشته زبان‌های سامی و تاریخ اسلام رسید و ۱۱ سال بعد به دانشگاه استراسبورگ رفت. عمده تمرکز او بر دو رشته تاریخ تمدن اسلامی و زبانهای سامی بود، اما به بسیاری از علوم مربوط به خاورشناسی آگاهی و تسلط داشت. تخصصش در زبانهای سامی عربی، سریانی، عبری و آرامی… و آشناییش با زبان فارسی، باعث شد که آثارش قابل توجه و تقدیر باشد.

 

منبع:

 

https://tealbookmarks.com/story16387943/1xyek

https://setbookmarks.com/story16381006/1xyek

https://optimusbookmarks.com/story16389262/1xyek

 

نیویورک تایمز: چگونه چین با نمایش مدل هوش مصنوعی “دیپ سیک” رویای ترامپ برای “بازگرداندن عظمت به آمری

 

 

توماس فریدمن ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز در پی نمایش مدل هوش مصنوعی شرکت چینی “دیپ سیک” (Deep Seek) نوشت: دونالد ترامپ با هدف مدیریت بهتر مرز‌ها و مقابله با جریان‌های افراطی چپ انتخاب شد. اما باید دانست که رویکرد‌های افراطی راست‌گرایانه او از جمله مخالفت با خودرو‌های برقی و انرژی‌های تجدیدپذیر به‌دلیل ناسازگاری با ایدئولوژی «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» یا حتی استدلال‌هایی نظیر اینکه این فناوری‌ها «به‌اندازه کافی مردانه نیستند»، عقلانی و منطقی نیست.

حتی برای رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه نیز این سیاست‌ها منطقی نیست. برای مثال، پنج ایالتی که بالاترین سهم تولید برق از انرژی بادی را در آمریکا دارند، جمهوری‌خواه هستند و حداقل یک‌سوم برق خود را از باد تأمین می‌کنند. این موضوع بیشتر به جغرافیا مربوط است تا سیاست. مناطق روستایی و مرکزی آمریکا ظرفیت بالایی برای تولید انرژی بادی و خورشیدی دارند. در این مناطق، مردم از این منابع بهره می‌برند، حتی اگر همچنان به جمهوری‌خواهان رأی دهند.

اما مسئله مهم‌تر این است که اگر سیاست «همه‌چیز بر پایه سوخت‌های فسیلی» و شعار «حفاری کن، عزیزم، حفاری کن» ترامپ در دوران ظهور هوش مصنوعی، خودرو‌های برقی و ماشین‌های خودران به استراتژی اصلی کشور تبدیل شود، نه تنها باعث بازگشت عظمت به آمریکا نخواهد شد، بلکه بدون شک به قدرت بیشتر چین کمک خواهد کرد.

چرا چین در رقابت‌های انرژی و فضایی از ایدئولوژی عبور می‌کند؟

وقتی ترامپ در مراسم تحلیف خود اعلام کرد که می‌خواهد آمریکایی‌ها را به مریخ بفرستد، اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود: یک فضانورد آمریکایی روی مریخ فرود می‌آید و با یک فضانورد چینی روبه‌رو می‌شود که می‌پرسد: «چرا این‌قدر دیر آمدی؟» چرا مرتب چین را به‌عنوان معیار مقایسه مطرح می‌کنم؟ نه به این دلیل که ترجیح می‌دهم در چین زندگی کنم یا مشکلات متعدد و عمیق آنجا را قبول دارم، بلکه به این دلیل که چین با وجود همه چالش‌هایش می‌داند چگونه پروژه‌های بزرگ را اجرا کند. معمولاً این کار با استفاده از قدرت متمرکز دولتی انجام می‌شود، اما در عین حال برنامه‌ریزی منطقی، حمایت دولتی گسترده و حتی نوآوری‌های خلاقانه نیز دارد.

چین به‌اندازه کافی هوشمند است که منابع انرژی خود را بر اساس مسائل ایدئولوژیک  مثل گرایش‌های محافظه‌کارانه، لیبرالی یا مائوییستی  اولویت‌بندی نکند. برای چین، تنها چیزی که اهمیت دارد، انتخاب منبعی است که فراوان‌تر، کارآمدتر، ارزان‌تر و پاک‌تر باشد.

تأثیرات سیاست هوش مصنوعی بر انرژی و اقتصاد؛ از چالش‌های تحریمی تا انقلاب در خودرو‌های خودران

در روزی که ترامپ با اعتماد به نفس کامل اعلام کرد که «آمریکا به‌زودی بزرگ‌تر، قوی‌تر و استثنایی‌تر از همیشه خواهد شد»، شرکت چینی دیپ سیک (Deep Seek) مدل هوش مصنوعی پیشرفته خود را به نمایش گذاشت. این مدل که با نام «R۱» معرفی شد، به‌طور چشمگیری توانایی‌های استدلالی و محاسباتی را به سطحی جدید رسانده است. نکته مهم این است که دیپ سیک برای رسیدن به این دستاورد به تراشه‌های پیشرفته آمریکایی که به دلیل تحریم‌ها از دسترس چین خارج شده بودند، نیازی نداشت.

در عرصه هوش مصنوعی، دو راهکار اصلی برای افزایش کارایی وجود دارد: یا سیستم‌های بزرگ‌تر و داده‌های بیشتری به‌کار می‌گیرید یا با استفاده از الگوریتم‌های هوشمندتر و بهینه‌تر، حداکثر بهره را از منابع محدود می‌برید. دیپ سیک مسیر دوم را انتخاب کرده و موفق شده است با فشردن این «پرتقال کوچک‌تر»، عصاره‌ای بسیار غنی‌تر از آن بگیرد. طبق گزارش بیزنس اینسایدر، R۱ در زمینه‌هایی نظیر حل مسائل ریاضی، برنامه‌نویسی و استدلال منطقی عملکردی هم‌سطح با مدل قدرتمند «o۱» اوپن‌ای‌آی نشان داده است. تئو براون، توسعه‌دهنده نرم‌افزار و شخصیت برجسته یوتیوب، گفته است: «مدل R۱ دیپ سیک واقعا تحسین برانگیز است.».

اما ارتباط این پیشرفت با سیاست انرژی چیست؟ پاسخ روشن است: پیشرفت هوش مصنوعی، استفاده از انرژی را دگرگون می‌کند. هرچه هوش مصنوعی پیشرفته‌تر شود، خودرو‌های الکتریکی خودران نیز هوشمندتر و کارآمدتر خواهند شد. اما این هوش مصنوعی به انرژی بیشتری نیاز دارد. اگر می‌خواهیم این انرژی را به شکلی پایدار تأمین کنیم، ناگزیر باید به منابع تجدیدپذیر روی آوریم. با گسترش استفاده از انرژی تجدیدپذیر، هزینه تولید هوش مصنوعی کاهش می‌یابد و در نهایت به تولید باتری‌های کارآمدتر و خودرو‌های برقی بهتر منجر می‌شود. این چرخه نه‌تنها باعث پیشرفت فناوری می‌شود، بلکه اقتصاد‌های بزرگ را در مسیر رشد و رقابت‌پذیری بیشتر قرار می‌دهد.

بنابراین، همان‌طور که در دوران صنعتی، کشوری که بزرگ‌ترین اکوسیستم زغال‌سنگ، فولاد و نفت را داشت قدرت را در دست می‌گرفت، امروز نیز کشوری که هوشمندترین و کارآمدترین ترکیب هوش مصنوعی، خودرو‌های برقی، باتری‌های پیشرفته و انرژی پاک را ارائه دهد، برتری خواهد یافت. به بیان ساده، آینده به اکوسیستم‌های یکپارچه بستگی دارد. حذف یا نادیده‌گرفتن یکی از اجزای اصلی این اکوسیستم، به‌ویژه برای دلایل سیاسی یا ایدئولوژیک، تنها به ضرر کشوری تمام خواهد شد که این خطا را مرتکب شده است.

آمریکا و سیاست‌های دوگانه انرژی؛ از اوج تولید نفت تا سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیر‌ها

در واقع، خودرو‌های مدرن چیزی فراتر از مجموعه‌ای از فناوری‌های هوشمند نیستند که روی چرخ قرار گرفته‌اند. همین امر موجب شده است که شرکت‌هایی مانند شیائومی و هوآوی که در اصل تولیدکننده تلفن‌های هوشمند هستند و همچنین شرکت چینی «BYD» یکی از بزرگ‌ترین سازندگان باتری در چین، به بازیگران اصلی بازار خودرو‌های برقی تبدیل شوند. آنها خودرو را نه به‌عنوان وسیله‌ای صرفاً مکانیکی، بلکه به‌عنوان یک دستگاه دیجیتالی متحرک می‌بینند. از این رو، تجربه رانندگی در خودرو‌های آنها با خودرو‌های سنتی متفاوت است. در مقابل، بسیاری از خودروسازان آمریکایی هنوز خودرو‌هایی تولید می‌کنند که تنها به تلفن شما متصل می‌شوند، بدون اینکه کاملاً دیجیتالی و هوشمند باشند.

یک تصمیم حیاتی در آمریکا، عدم ورود اپل و گوگل به صنعت خودروسازی بود. در عین حال شرکت چینی «BYD» که به‌سرعت در حال رشد است، سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار در فناوری رانندگی خودران سرمایه‌گذاری کرد. این شرکت می‌داند که آینده در خودران‌هاست و از همین رو، هزاران مهندس را به خدمت گرفته است. اما در طرف مقابل، جنرال موتورز پروژه تاکسی‌های خودران خود را تعطیل کرد و به‌جای سرمایه‌گذاری بلندمدت، سهام خود را بازخرید کرد. این در واقع به‌معنی گرو گذاشتن آینده است.

آرمانی‌ترین خودروی برقی، خودرویی است که به‌طور کامل از انرژی‌های تجدیدپذیر یعنی باد، خورشید، امواج، هیدرو یا حتی انرژی هسته‌ای  تغذیه شود. در چنین شرایطی، خودرو واقعاً پاک و پایدار خواهد بود. اگرچه چین هنوز کاملاً به این نقطه نرسیده است، اما رویکرد انرژی آن شباهت زیادی به استراتژی دولت‌های اوباما، بوش و بایدن دارد: استفاده از همه منابع ممکن.

آمریکا در دوران بایدن به بالاترین سطح تولید نفت خود رسید، اما این تولید نفت با سرمایه‌گذاری همزمان در انرژی‌های تجدیدپذیر همراه بود. سیاست بایدن این بود که در کنار بهره‌برداری از مزیت‌های نفت و گاز، سرمایه‌گذاری در منابعی همچون باد، خورشید، هیدروژن و انرژی هسته‌ای را افزایش دهد تا بتواند اکوسیستمی پیشرفته از هوش مصنوعی، خودرو‌های برقی، باتری‌های هوشمند و سیستم‌های خودران ایجاد کند. این اکوسیستم، موتور محرک بسیاری از نوآوری‌های قرن بیست‌ویکم خواهد بود.

چین و امریکا؛ در جستجوی برتری در اکوسیستم صنعتی آینده

سپس دونالد ترامپ وارد صحنه شد. او به‌سرعت «وضعیت اضطراری ملی انرژی» اعلام کرد؛ چرا که رهبران حوزه هوش مصنوعی در آمریکا هشدار دادند که انرژی کافی برای مراکز داده خود نخواهند داشت. چنین تصمیمی نشان‌دهنده تأثیر عمیق تحولات انرژی و فناوری بر یکدیگر و بر آینده اقتصاد جهانی است.

ترامپ برای مواجهه با شرایط اضطراری که خودش اعلام کرده بود، راهکار‌هایی پیشنهاد داد که در تناقض آشکار با منطق اقتصادی و زیست‌محیطی به‌نظر می‌رسیدند. او تصمیم گرفت سیاست‌هایی را پیگیری کند که عملاً وابستگی کشور به سوخت‌های فسیلی را افزایش می‌داد و در عین حال، حمایت‌های دولت فدرال از انرژی‌های تجدیدپذیر را متوقف می‌کرد. این تغییرات شامل حذف مشوق‌ها برای پروژه‌های انرژی بادی و کاهش حمایت‌های دولتی از انرژی خورشیدی بود. او همچنین تأکید داشت که باید مراکز داده بزرگ و پرمصرف برای هوش مصنوعی ساخته شوند؛ مراکزی که بدون دسترسی به منابع انرژی پاک و ارزان، هزینه‌های هنگفتی برای کشور به همراه خواهند داشت.

این تصمیم‌ها منجر به وضعیتی می‌شود که دیگر نمی‌توان آن را یک اکوسیستم کارآمد انرژی دانست؛ بلکه بیشتر شبیه به یک آشفتگی و سردرگمی است که نتیجه «بیداری راست‌گرایانه» ترامپ است. به گفته تحلیلگران، ترامپ نه‌تنها نتوانست به اهداف توسعه و تقویت تولید داخلی برسد، بلکه در مسیری گام گذاشت که دستاورد‌های قبلی در زمینه انرژی پاک و تجدیدپذیر را نیز از بین می‌برد. در نتیجه راهبرد ترامپ نه تنها به هیچ‌وجه منجر به تقویت آمریکا نمی‌شود، بلکه به نظر می‌رسد دقیقاً همان چیزی است که چین می‌خواهد. چرا که رهبران چین کاملاً از این نکته آگاه هستند که چنین رویکردی می‌تواند آمریکا را به‌عنوان رقیبی جدی در اکوسیستم صنعتی آینده شامل هوش مصنوعی، خودرو‌های خودران، باتری‌های پیشرفته و انرژی پاک  تضعیف کند.

شهرت جهانی چت‌بات هوش مصنوعی شرکت چینی دیپ‌سیک در فاصله زمانی بسیار کم اعتماد سرمایه‌گذاران به شرکت‌های هوش مصنوعی امریکایی را که میلیاردها دلار در آن‌ها هزینه شده است، به شدت تضعیف کرده است.

تنها در یک مورد “انویدیا” (Nvidia)، شرکت پیشتاز تدارک چیپ‌های هوش مصنوعی، روز دوشنبه ۶۰۰ میلیارد دلار ارزش بازار خود را از دست داد که بزرگ‌ترین افت یک شرکت در یک روز در تاریخ ایالات متحده امریکا است.

 

 

منبع:

 

https://socialstrategie.com/story1865667/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://thekiwisocial.com/story1788519/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://socialupme.com/story1789649/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

فرمان‌های جدید ترامپ: اخراج دانشجویان مهاجر حامی فلسطین از آمریکا، پیگرد و سرکوب مخالفان اسرائیل

 

رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد عرصه را بر مخالفان جنایات اسرائیل تنگ کرده و مهاجرانی که به این جنایات اعتراض دارند را به اتهام «یهودستیزی» اخراج کند.

رسانه آمریکایی از قصد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای صدور یک فرمان اجرایی و ملزم کردن تمامی نهادهای فدرال به «یافتن راه‌های قانونی برای مقابله با یهودستیزی» خبر داد، از جمله یافتن راه‌هایی برای اخراج «فعالان ضدیهودی» که قوانین را نقض کرده‌اند.

بر اساس سندی که روزنامه «نیویورک‌پست» به آن دسترسی پیدا کرده است، این فرمان اجرایی رؤسای نهادها و وزارتخانه‌ها را موظف می‌کند تا ظرف ۶۰ روز آینده توصیه‌های خود را به کاخ سفید ارائه دهند و همچنین وزارت دادگستری را ملزم می‌کند تا تحقیقاتی درباره شعارهای حامی حماس و اقدامات «تهدیدآمیز» در دانشگاه‌ها و سایر مکان‌ها انجام دهد.

کاخ سفید نیز خبر داده واشنگتن روادید دانشجویانی که با مردم غزه همدردی و مطالبه ی فلسطینیان همراهی می‌کنند را باطل می‌کند.

یورونیوز به نقل از رسانه ها و مقامات آمریکا نوشت: دونالد ترامپ روز چهارشنبه چند دستور اجرایی جدید از جمله فرمانی را برای مقابله با یهودستیزی امضا کرد که بر اساس آن، دانشجویان خارجی و سایر افرادی که در اعتراضات حامی فلسطینیان شرکت کرده‌اند، از کشور اخراج می‌شوند. 

دستور جدید رئیس‌جمهور آمریکا از وزارت دادگستری می‌خواهد تا «تهدیدات تروریستی، آتش‌سوزی عمدی، تخریب اموال و خشونت علیه یهودیان آمریکایی را به شدت مورد پیگرد قانونی قرار دهد.»

شاید قابل‌توجه‌ترین بخش این دستور، تمرکز آن بر گزارش‌های مربوط به یهودستیزی در بسیاری از محوطه‌های دانشگاهی در جریان اعتراضات پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس باشد که منجر به جنگ اسرائیل در غزه شد.

ترامپ در بیانیه‌ای که در همین زمینه از سوی کاخ سفید منتشر شد، گفت: «به تمام اتباع خارجی مقیم (آمریکا) که در تظاهرات طرفداران غزه شرکت کرده‌اند، هشدار می‌دهیم: تا سال ۲۰۲۵، شما را پیدا کرده و اخراج خواهیم کرد.»

او در این بیانیه همچنین گفته است: «من همچنین به سرعت ویزای دانشجویی تمام طرفداران حماس در محوطه‌های دانشگاهی را لغو خواهم کرد، زیرا آنجا بیش از هر زمان دیگری آلوده به افراط‌گرایی شده‌است.»

حملات حماس و درگیری‌های پس از آن در غزه باعث شد که اعتراضات حامی فلسطین برای چندین ماه دانشگاه‌های آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد. این دانشجویان که خواستار پایان کشتار فلسطینی‌های بی‌دفاع در نوار غزه شده بودند با برچسب‌هایی چون حمایت از افراط‌گرایی و تروریسم و یهودیستیزی مورد حمله قرار گرفته‌اند.

فرمان جدید از مدیران نهادها و ادارات دولتی می‌خواهد که ظرف ۶۰ روز تمامی ابزارهای حقوقی کیفری و مدنی را که می‌توان برای مقابله با یهودستیزی به کار گرفت، به کاخ سفید گزارش دهند. همچنین این فرمان خواستار اخراج اتباع خارجی مقیمی است که به گفته آنها «قوانین آمریکا» را نقض کرده‌اند.

در این سند ادعا شده که برخی معترضان حامی فلسطین اقدام به تخریب اموال، تهدید حامیان اسرائیل، جلوگیری از حضور دانشجویان یهودی در کلاس‌های درس، حمله به نمازگزاران در کنیسه‌ها و تخریب یادبودها و مجسمه‌های آمریکا کرده‌اند.

با این حال، بسیاری از معترضان حامی فلسطین گفته‌اند که نه از حماس حمایت کرده‌اند و نه مرتکب اقدامات یهودستیزانه شده‌اند، بلکه اعتراض آن‌ها به حمله نظامی اسرائیل به غزه بوده است. حملاتی که تاکنون جان بیش از ۴۷ هزار انسان را در باریکه غزه گرفته است.

در ماه میلادی گذشته، ۶ کمیته جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان گزارشی منتشر کردند که در آن خواستار اقدامات شدیدتر دولت فدرال برای مقابله با یهودستیزی شدند؛ از جمله مشروط کردن بودجه‌های کمکی فدرال دانشگاه‌ها برای اجرای سیاست‌های سختگیرانه‌تر در مقابله با «تبعیض علیه یهودیان».

در روزهای اوج جنگ غزه، دانشگاه کلمبیا به یکی از نمادهای اعتراضات دانشجویی جهان غرب علیه جنایات اسرائیل در این باریکه تبدیل شده بود. قانونگذاران آمریکایی در این گزارش تجمعات برگزارشده در این دانشگاه را مصداق یهودستیزی دانسته و به بودجه کمکی فدرال ۲.۷ میلیارد دلاری دانشگاه کلمبیا در سال مالی ۲۰۲۳ اعتراض کردند.

در همان زمان کلودین گی، رئیس دانشگاه هاروارد، به همراه الیزابت مگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا، و سالی کورن‎بلوث، رئیس ام‌آی‌تی در نشست استماع کنگره در روز ۱۴ آذر از دادن پاسخ آری یا خیر به پرسش‌های الیز استفانیک، یک نماینده جمهوری‌خواه، در خصوص نقض اساسنامه دانشگاه‌ها از راه «فراخوان به نسل‌کشی یهودیان» خودداری کردند.

کلودین گی در این جلسه از پاسخ مستقیم به پرسشی در خصوص آیا دانشجویانی که خواستار نسل‌کشی یهودیان بودند، تنبیه خواهند شد یا خیر،‌ خودداری کرده بود.

او گفته بود که تشخیص این امر «بستگی به زمینه» و شرایط مطرح شدن چنین اظهاراتی دارد.

به دنبال این اظهارات، جامعه یهودی در دانشگاه هاروارد و همچنین ده‌ها نماینده کنگره آمریکا خواستار برکناری کلودین گی شده بودند.

فرمان ترامپ عطف به ما سبق هم خواهد بود و تمامی افرادی که از آوریل گذشته در تظاهرات حمایت از فلسطین دانشگاه کلمبیا شرکت داشتند نیز در معرض تدابیر حقوقی قرار خواهند گرفت، چون این تظاهرات موجی از تظاهرات مشابه را در دیگر دانشگاه‌های ایالات به وجود آورد.

نهادهای مدنی و مدافع حقوق مهاجران، دولت ترامپ را به سرکوب آزادی بیان و نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان متهم کرده و فرمان اخراج دانشجویان از آمریکا را گمراه‌کننده، بیش از حد گسترده و غیرقابل اجرا توصیف کرده اند.

 

 

منبع:

 

https://topsocialplan.com/story1756282/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://socialbuzzmaster.com/story1845466/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://social4geek.com/story1839599/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

اعضای تیم ملی فوتبال ایران ۵ ماه است حقوق نگرفته‌اند

 

اعضای تیم ملی فوتبال ایران پنج ماه است که حقوقی از فدراسیون فوتبال دریافت نکرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ورزشی، تیم ملی فوتبال ایران در حالی شش بازی در رقابت‌های مقدماتی انتخابی جام جهانی 2026 انجام داده است که پیگیری‌ها نشان می‌دهد اعضای تیم ملی پنج ماه است که حقوقی از فدراسیون فوتبال دریافت نکرده‌اند.

این در شرایطی است که تیم ملی باید سی‌ام اسفند ماه 1403 و 5 فروردین 1404 سال آینده در هفته‌های هفتم و هشتم انتخابی جام جهانی به مصاف امارات و ازبکستان برود. شاگردان امیر قلعه‌نویی با 16 امتیاز در صدر گروه A قرار دارند.

 

منبع:

 

https://prbookmarkingwebsites.com/story18219035/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://socialmediainuk.com/story16476888/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://dirstop.com/story18192801/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

تغییرات جدید در نحوه عرضه داروهای بیمارستانی

 

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو، از تغییرات جدید در نحوه عرضه داروهای بیمارستانی خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی، اکبرعبدالهی اصل از تغییرات جدید در نحوه عرضه داروهای بیمارستانی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به بررسی‌های به عمل آمده و به منظور جلوگیری از خطاهای دارویی در بیمارستان‌ها و یکسان‌سازی قیمت اقلام ژنریک داروهای بیمارستانی، همچنین با هدف جلوگیری از ترجیح استفاده از اسم تجاری برای بیماران بستری، سازمان غذا و دارو تصمیم به تغییراتی در نحوه عرضه این داروها گرفته است.

وی ضمن اشاره به این تصمیم اعلام کرد که از این پس داروهای بیمارستانی با توضیحات "" Hospital Only در فهرست رسمی دارویی ایران باید با استفاده از نام غیراختصاصی (International Nonproprietary Name) عرضه گردند. این تغییر به عنوان گامی در جهت کاهش خطاهای دارویی و تسهیل در روند مدیریت دارو در بیمارستان‌ها اتخاذ شده است.

بیشتر بخوانید

عبدالهی اصل همچنین از تمامی شرکت‌های تولیدکننده دارو خواست که مدارک لازم را مطابق با ضوابط جهت اصلاح پروانه‌های دارویی خود ارسال کنند تا این تغییرات به صورت رسمی و هماهنگ اعمال شود.

 

منبع:

 

https://mediajx.com/story17846396/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://bookmark-dofollow.com/story18060302/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://bookmark-template.com/story18268749/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

اطلاعیه شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست در باره حکم

 

زنان و مردان مبارز سنندج راه نشان دادند.

اعتراض امروز ( ۲۶ دی‌ماه) زنان و مردان آزادیخواه سنندج در مقابل استانداری این شهر و تحرک چشمگیر نهادها و تشکل‌های انسان‌دوست در داخل و خارج از ایران در هفته اخیر علیه حکم شنیع اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی تنها راه چاره برای نجات این زنان مدد کار از زیر تیغ رژیم جنایت‌کار اسلامی است.

جمهوری اسلامی به‌مانند مار زخم خورده برای برون رفت از بحران‌های مزمن و حفظ قدرت جنایت‌کارانه خود دست به هر اقدام سبعانه و ضد انسانی می‌زند. درست کردن پاپوش و پرونده جعلی و فشار برای تحمیل اقرار اجباری، سیاست روتین نهادهای امنیتی رژیم در سرتاسر حیات حاکمیت ننگین او بوده است. اما صادر کردن احکام فله‌ای این روزها توسط قضات جنایت‌کار رژیم در واقع مقابله با جامعه معترض ایران و به هدف عقب نشاندن خطر طغیان و شورش مردم است ۰ جمهوری اسلامی اکنون بیش از هر زمان دیگری در حالت ضعف و ناتوانی بسر می‌برد و به‌خوبی دریافته است که دشمن واقعی او نه آمریکا و اسرائیل بلکه مردم معترض و به جان آمده‌ای هستند که هر روز و به شیوه‌های مختلف دست به کار سرنگونی آن هستند.

سرکوبگران رژیم برای پنهان کردن کابوس و ترس خود از طغیان توده‌های میلیونی، به فضای رعب و وحشت و صدور احکام جنایت‌کارانه پناه آورده و به خیال خود با این سیاست پیشگیرانه می‌توانند جامعه عاصی از حاکمیت سیاه خود را ساکت کند. اما دیگر برای جمهوری اسلامی دیر شده‌است. حتی وفادارترین مهره‌های این رژیم سرکوبگر هم اکنون پایان‌کار جمهوری اسلامی را حتمی می‌دانند. شیشه عمر این رژیم سفاک در دست مردم معترض، کارگران، معلمان، بازنشستگان و زنان تحت ستم و اکثریت جامعه‌ای است که تنها با به گور سپردن آن می‌توانند به یک زندگی امن و عاری از تهدید و فقر و تحقیر امیدوار باشند.

اعتراضات روزها و هفته‌های گذشته در کردستان و تجمع شکوهمند امروز در شهر سنندج علیه تهدید اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی از سوی فعالین اجتماعی و انسان‌دوست جامعه کردستان، دادخواهان و خانواده قربانیان توحش اسلامی، نهادها و تشکل‌های آزادیخواه، نشان از آگاهی و احساس مسئولیت طیف‌های مختلف جامعه کردستان در مقابل موج دستگیری و سرکوب جمهوری اسلامی دارد و امید به میدان آمدن توده‌های وسیع جامعه را برای کوتاه کردن دست جمهوری اسلامی از اعدام و کشتار عزیزانمان زنده نگه‌داشته است.

مردم مبارز کردستان!

جمهوری اسلامی پس از ۴۶ سال اعدام و سرکوب نتوانسته است جامعه کردستان را به تسلیم بکشاند. برعکس، تحرک کنونی شما در دفاع از حق حیات و زندگی پخشان عزیزی و وریشه مرادی به همه نشان داد که مردم مبارز در کردستان فعالانه‌تر در میدان مبارزه علیه سرکوبگری‌های جمهوری اسلامی ایستاده‌اند. تنها امید برای نجات جان زندانیان اعدامی ادامه و گسترش همین ابتکارات و تحرکاتی است که در این روزها با شیوه‌های مختلف شما انجام داده‌اید. اعتراضات علنی و پر جمعیت باید از شهر سنندج فراتر برود و با گسترش آن به دیگر شهرها، علاوه بر اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی، همچنین دست رژیم را از سرکوب آنها کوتاه کرد. هنوز خطر و سایه شوم اعدام از روی سر پخشان و وریشه کنار نرفته است و به سرانجام رساندن آن کار اعتراضات وسیع‌تر و پیگیرانه‌تر ما در همه شهرهای کردستان است.

شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست در کردستان دست همه انسان‌هایی را که در دور اخیر با زحمات شبانه روزی کارزار اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی را جهانی کردند به گرمی می‌فشارد و در کنار آنها با برپایی پیکت و تظاهرات و تلاش برای جلب توجه نهادهای انسان‌دوست و آزادیخواه خواهد کوشید. ما از مردم آزاده می‌خواهیم با اعتراض و تجمعات خود در شهرها تا لغو این حکم جنایت‌کارانه علیه پخشان عزیزی و وریشه مرادی از پای ننشینند.

 

منبع:

 

https://bookmarkswing.com/story17562321/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://bookmarksknot.com/story17785572/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://bookmarkja.com/story17786054/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

 

فراخوان مشترک دو ائتلاف سیاسی: برای نجات جان پخشان عزیزی و وریشه مرادی هم صدا شویم!

 

حکومت اسلامی ایران  در طول ۴۶ سال گذشته  خواسته‌ها و مطالبات مردم را تنها با سرکوب و زندان و شکنجه و اعدام پاسخ داده است.

بر اساس گزارشات مجامع حقوق بشری در سال  ۲۰۲۴ بیش از ۹۰۱ نفر که ۳۱ نفر آن زن بوده‌اند در زندا‌‌ن‌های رژیم اسلامی به دار آویخته شده‌اند و در حال حاضر بسیاری از زندانیان سیاسی در معرض خطر اعدام هستند، از جمله ، پخشان عزیزی، وریشه مرادی، بابک علی پور، پویا قبادی بیستونی، عباس ویس، عباس (مجاهد) کورکور، بهروز احسانی، مهدی حسنی، علی محدم، حبیب دریس، معین خنفری، عدنان عبیشاوی.

حکومت اسلامی پخشان عزیزی را به اتهام شرکت در گروه تروریستی محکوم به اعدام کرده است در حالی که پخشان عزیزی، اهل مهاباد و فارغ‌التحصیل مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران بوده و پس از حمله داعش به «روژئاوا» در کردستان سوریه به عنوان مددکار اجتماعی به کمک آوارگان  جنگی در این منطقه شتافت. وی پس از مدتی به ایران بازگشت و از تاریخ ۱۳ مرداد  ۱۴۰۲دستگیر و زندانی شده است.

سیاست  “عمق راهبردی” جمهوری اسلامی که حکومت‌گران این همه به آن می‌بالیدند و هزینه‌های هنگفتی هم به مردم تحمیل کردند، به دنبال ضربات سختی که حماس و حزب الله لبنان متحمل شده اند و به ویژه با سقوط دولت سوریه و فرار اسد به روسیه، ضربات سختی خورده است و منقبض شده است.  در چنین شرائطی حکومت با بحران اقتصادی شدیدی دست به گریبان است. تحریم‌ها مزید بر علت شده‌اند، گرانی بیداد می‌کند و قیمت‌ها مدام افزایش می‌یابد. بیکاری و دشواری تامین معاش روزانه کمر مردم را خرد کرده است. اعتراضات کارگران، بازنشستگان، معلمان، دانشجویان، مالباختگان و دیگر اقشار مردم در شهرهای مختلف ایران روزانه ادامه دارد.

حکومت اسلامی سرکوبگر در ایران که در داخل کشور با بحرانهای عمیق در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دست به گریبان است، و درمنطقه  کاملا تضعیف شده است ، درهراس از جنبش‌های اجتماعی و اعتراضی و بخصوص جنبش «زن، زندگی، آزادی»، مذبوحانه می کوشد، با افزایش اعدام‌ها  و ایجاد  ترس و وحشت مانع از برآمد این جنبش‌ها شود.

ما، دو ائتلاف سیاسی «همبستگی فراگیر» و «کنگره ملیت‌های ایران فدرال» بر این باوریم که حکم «اعدام» مجازاتی است غیر انسانی و باید با جدیت بسیار در جهت لغو حکم «اعدام» از قوانین قضائی تلاش کرد.

ما، صدور حکم اعدام برای «پخشان عزیزی »و «وریشه مرادی» و تمامی مبارزین راه آزادی و دمکراسی را محکوم کرده و خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی هستیم. ما از همه مردم و نیروهای سیاسی آزادی‌خواه و دمکرات می‌خواهیم تا صدای اعتراض خود را بلند کرده و از هر وسیله ای برای انعکاس آن در عرصه بین‌المللی کوتاهی نکنند.

 

منبع:

 

https://bookmarkrange.com/story17428316/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://bookmarkextent.com/story17687832/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://bookmarkspring.com/story10944867/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

 

تحریم شرکت چینی مرتبط با عملیات هکری وزارت خزانه‌داری آمریکا

 

وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن گروه فناوری یونگشین ژیچنگ (Integrity Technology Group) را به دلیل نقش آن در حملات سایبری گسترده تحت حمایت دولت چین تحریم کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل، وزارت امور خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: گروه فناوری یونگشین ژیچنگ یکی از پیمانکاران بزرگ دولت چین است که با وزارت امنیت ملی این کشور ارتباط دارد. گروه هکری "توفان کتان" (Flax Typhoon) که تحت مدیریت این شرکت فعالیت می‌کند، به دستور پکن حملاتی را علیه زیرساخت‌های کلیدی در آمریکا و سایر کشورها انجام داده است.

طبق این بیانیه، هکرهای "توفان کتان" موفق به حمله به چندین شرکت آمریکایی و خارجی، دانشگاه‌ها، نهادهای دولتی، تأمین‌کنندگان مخابراتی و رسانه‌ها شده‌اند.

پیش از این نیز، مقامات غربی این شرکت مستقر در پکن را به ارتباط با گروه هکری "توفان کتان" متهم کرده بودند. در ماه سپتامبر گذشته، کریستوفر ری، مدیر اف‌بی‌آی، این شرکت را به جمع‌آوری اطلاعات و انجام عملیات شناسایی به نفع نهادهای امنیت ملی چین متهم کرد.

همزمان با این خبر، مقامات آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که گروه یونگشین ژیچنگ بیش از 250 هزار دستگاه را در سراسر جهان هک کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در این بیانیه‌ اعلام کرد: از سال 2021، "توفان کتان" بارها به نهادهای آمریکایی، به‌ویژه در حوزه زیرساخت‌های کلیدی، حمله کرده است. این گروه هکری شبکه‌های کامپیوتری در آمریکای شمالی، اروپا، آفریقا و آسیا را هدف قرار داده و به بخش‌های مختلفی حمله کرده است.

این وزارتخانه تأکید کرد که در بازه زمانی تابستان 2022 تا پاییز 2023، "توفان کتان" در حملات سایبری خود به قربانیان از زیرساخت‌های مرتبط با یونگشین ژیچنگ استفاده کرده و در این مدت، به‌طور مداوم از طریق تأسیسات این شرکت، اطلاعات ارسال و دریافت کرده است.

بنابر گزارشات، یک روز پیش از اعلام این تحریم‌ها، مقامات ناشناس آمریکایی افشا کردند که گروه‌های هکری تحت حمایت چین اخیراً به شبکه وزارت خزانه‌داری آمریکا نفوذ کرده و به کامپیوترهای مقامات ارشد دسترسی پیدا کرده‌اند و اطلاعات غیرمحرمانه ذخیره‌شده روی این کامپیوترها را به سرقت برده‌اند. تعداد کامپیوترهای تحت تأثیر این حمله حدود 100 دستگاه اعلام شده است.

طبق تحریم‌های اعمال‌شده، تمامی دارایی‌های گروه فناوری یونگشین ژیچنگ که در اختیار شهروندان آمریکایی یا تحت کنترل آنان قرار دارد، مسدود خواهد شد.

 

منبع:

 

 

https://bookmarkbells.com/story16463036/bc-game

https://bookmarkingdelta.com/story16390164/bc-game

https://bookmarkingace.com/story16393931/bc-game

توضیحات سفیر ایران درباره تنش اخیر در فرودگاه بیروت

 

سفیر ایران در لبنان: اقدام مسئولان فرودگاه بیروت به‌دلیل ناآگاهی بود که با ابلاغ ایران برطرف شد.

به گزارش گروه بین الملل، مجتبی امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تنش‌ها در فرودگاه بیروت گفت : به علت ناآگاهی مقامات فرودگاه از موضوع پیک سیاسی و دستوری که به آن‌ها داده شده بود، سعی داشتند پیک سیاسی را باز کنند که ما با ابلاغ و دخالت وزارت امور خارجه لبنان این موضوع حل و بدون بازرسی خارج شد.

وی افزود البته در اثر این بازرسی‌ها تراکم مسافر و معطلی ایجاد و موجب نارضایتی  خیلی از افراد شده بود. این حرکت علیه هواپیمایی خاص ایران حرکتی است که از نظر ما قابل قبول نیست و به آن اعتراض داریم. اگر چیزی هست باید در قبال دیگران هم اعمال شود.

 

منبع:

 

 

https://bookmarksparkle.com/story16455015/bc-game

https://bookmarkpath.com/story16386158/bc-game

https://bookmarklayer.com/story16435501/bc-game

 

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد